Близько 30% території України потребує гуманітарного розмінування — Зубко

Близько 30% території України потребує гуманітарного розмінування — Зубко

Укрінформ
Майже 30% території України потребує гуманітарного розмінування.

Про це віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко сказав на засіданні оперативного штабу ДСНС, повідомляє у п'ятницю Урядовий портал.

"Розмінування території України стосується не лише сходу країни або у випадках надзвичайних ситуацій і пожеж на складах боєприпасів. Це комплексне гуманітарне розмінування, що здійснюється піротехнічними підрозділами ДСНС, територій і районів колишніх бойових дій, колишніх військових полігонів, забруднених вибухонебезпечними предметами. Якщо порахувати, де ще необхідно проводити розмінування, то це близько 30% території України", - йдеться у повідомленні.

За словами Зубка, з початку 2018 року піротехнічними підрозділами ДСНС на всій території України (у тому числі звільнених територіях Донецької та Луганської областей) було виявлено, вилучено та знищено понад 44,5 тис. вибухонебезпечних предметів, у тому числі 613 авіаційних бомб.

Читайте також: Комітет Ради розгляне законопроект щодо протимінної діяльності 17 жовтня

"Питання безпеки сьогодні виходить на перший план. Ми маємо зробити все можливе, аби українці відчували себе у безпеці на будь-якій території і у будь-якому місці", - наголосив урядовець.

За результатами засідання штабу ДСНС Зубко доручив Харківській, Вінницькій, Чернігівській, Донецькій і Луганській областям спільно з ДСНС і Мінрегіоном, проаналізувавши надзвичайні ситуації на своїх територіях, підготувати плани з оповіщення, логістики, евакуації, розміщення людей, розмінування і подати пропозиції із вдосконалення цих процедур. "Це буде удосконалена інструкція з безпеки з урахуванням європейського досвіду", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав план організації робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів населених пунктів і територій, прилеглих до 6-го арсеналу Збройних сил України в Ічнянському районі Чернігівської області.

За даними Міноборони, станом на 1 серпня 2018 року, на Донбасі з 2014 року від мін і вибухонебезпечних залишків війни постраждали 1858 осіб, із яких 482 - загинули. Територія, яка наразі вважається небезпечною, становить приблизно 7 тис. кв. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-