В Укрзалізниці розповіли про збитки у 660 тисяч від дій вандалів

В Укрзалізниці розповіли про збитки у 660 тисяч від дій вандалів

Укрінформ
Вандали цього року пошкодили понад сто склопакетів швидкісних поїздів і завдали збитків на понад 660 тисяч гривень.

Про це повідомила у п'ятницю прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

"Вандали пошкодили зовнішнє обладнання швидкісних поїздів корейського та вітчизняного виробництва (салонні вікна вагонів, лобове скло кабіни машиністів) за 9 місяців 2018 року. Загалом вони розбили 110 склопакетів і завдали збитків більш ніж на 660 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці зазначили, що дії вандалів спричиняють збитки компанії, наражають на небезпеку залізничників і мандрівників, а також створюють загрозу безпеці руху поїздів.

Читайте також: УЗ доповнить систему інтернет-продажу квитків "списком очікування"

Найпоширенішими актами вандалізму на залізниці є пошкодження лобових та бокових склопакетів електропоїздів - кидання в поїзд, що рухається, важких предметів (здебільшого каміння). І такі випадки почастішали. "Прикро, що підлітки сприймають вандалізм як гру, а руйнування - як можливість виділитися у групі однолітків за рахунок прояву сили", - повідомляють в компанії.

Залізничники просять батьків, вчителів, вихователів та всіх небайдужих роз'яснити підліткам, що небезпечна поведінка на залізниці піддає ризику як власне життя, так і оточуючих людей.

Вони також звертаються до усіх свідомих громадян повідомляти про скоєні акти вандалізму працівникам залізниці та працівникам національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-