Справа Януковича: у адвоката Байдика - новий діагноз, промову дочитує інший

Справа Януковича: у адвоката Байдика - новий діагноз, промову дочитує інший

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва продовжив розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Справу розглядає колегія суддів на чолі з головуючим суддею Владиславом Дев'ятком і суддями Костянтином Васалатієм і Максимом Тітовим.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення і адвокати Януковича.

На початку засідання головуючий суддя зачитав довідку з лікарні, у якій зазначалося, що у одного з платних адвокатів Януковича, Олександра Байдика, виявився новий діагноз, і він не може бути присутнім на цьому засіданні.

Суддя уточнив, що з етичних причин діагноз Байдика він не озвучуватиме, і запропонував іншому платному адвокату екс-президента Олександру Горошинському закінчити свою промову.

Тож у п'ятницю продовжив свій виступ у дебатах адвокат Горошинський.

Раніше суд запланував, що 10 жовтня він закінчить свій виступ у судових дебатах, але адвокат наприкінці того засідання попросив у суду перерву для того, щоб "вийти на фінал доповіді". Після кількох пропозицій все ж таки продовжити свій виступ у середу, 10 жовтня, суддя тоді перервав його виступ і оголосив перерву до 12 жовтня.

Читайте також: Справа про держзраду: суд зупинив промову адвоката Януковича і взяв перерву

Водночас на сьогоднішньому засіданні у зв'язку із новими обставинами Горошинський таки продовжив свій виступ і наразі зачитує фінальну частину своєї промови.

На минулому засіданні Горошинський згадував у своїй промові події Майдану і виступ екс-постпреда Росії при ООН Валерія Чуркіна.

До Горошинського промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший платний адвокат Януковича - Олександр Байдик. 4 жовтня він мав закінчити свою промову, але до суду надійшли документи про госпіталізацію Байдика.

9 жовтня Байдик повідомив, що сподівається виписатися з лікарні до кінця тижня і потім вже закінчити промову.

Загалом за весь процес по держзраді у Януковича кілька разів змінювалися адвокати. У свою чергу, обвинувачення у цій справі представляють постійно одні й ті самі прокурори - Максим Крим і Руслан Кравченко.

Як повідомлялося, 13 вересня суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-