САП направила у суд справу щодо суддів, які отримали хабар у 8 тисяч доларів

САП направила у суд справу щодо суддів, які отримали хабар у 8 тисяч доларів

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського районного суду Києва за фактом отримання неправомірної вигоди та незаконного поводження із зброєю.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“10.10.2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського районного суду м.Києва за фактом отримання неправомірної вигоди та незаконного поводження із зброєю. Як встановлено слідством, суддя Голосіївського районного суду м. Києва за посередництва колишнього судді цього ж суду отримали неправомірну вигоду у розмірі 8000 доларів за прийняття рішення у цивільній справі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім того, під час обшуку у підозрюваного було виявлено вогнепальну зброю та бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Дії судді кваліфіковано за ч.3 ст.368 (прохання надати та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище) та ч.1 ст.263 (носіння вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу (КК).

Читайте також: Депутат утік під час затримання за хабар €50 тисяч — поліція

Дії посередника кваліфіковано за ч.ч.4, 5 ст.27, ч.3 ст.368 КК (підбурювання та пособництво у проханні надати та в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі).

“За вказаним обвинуваченням закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна”, - поінформували у САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-