Депутат утік під час затримання за хабар €50 тисяч — поліція

Депутат утік під час затримання за хабар €50 тисяч — поліція

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківській області депутата та його спільника, яких викрили на хабарі у 50 тисяч євро за голосування на сесії, оголосили в розшук - під час затримання підозрювані втекли.

Про це повідомляє Національна поліція України.

«Депутат однієї із міських рад та колишній працівник правоохоронного органу налагодили корупційну схему вирішення земельних питань. За вирішення земельного питання на користь комерційної структури вказані особи вимагали від її представника 50 тисяч євро неправомірної вигоди. Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Івано-Франківської області за участю КОРД провели заходи по затриманню фігуранта. Останній, зрозумівши, що викритий правоохоронцями, здійснив спробу наїзду на поліцейських та втік з місця події. На даний час триває проведення слідчих дій та заходи по встановленню місця знаходження фігурантів, які переховуються від слідства. Правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України та судом оголошено у розшук», - повідомляє Нацполіція.

За їхньою інформацією, під час втечі підозрюваний кинув гроші у придорожню лісосмугу. В пакунку правоохоронці виявили відсутність 106 тисяч гривень від загальної суми неправомірної вигоди. В поліції допускають, що посередник залишив цю суму собі для подальшої можливості переховуватися від правоохоронних органів.

Читайте також: СБУ затримала за хабарництво інспектора Одеської митниці

Водночас, у приміщенні міської ради було виявлено та вилучено речові докази, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів справи, зазначили правоохоронці.

Громадяни, які володіють інформацією щодо місце знаходження зображених на фото осіб, просимо звертатися до Управління захисту економіки в Івано-Франківській області Національної поліції за телефонами: +38 (098) 296-98-09 або +38 (068) 489-15-48.

Як повідомляв укрінформ, в Івано-Франківській області на хабарі у понад 1,4 млн грн викрито депутата Городенківської міської ради. Ці кошти він вимагав і отримав за голосування на сесії щодо будівництва заводу з переробки сміття. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-