Автокефалію підтримала група єпископів УПЦ МП попри тиск і шантаж - Порошенко

Автокефалію підтримала група єпископів УПЦ МП попри тиск і шантаж - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Українська держава захистить як вірян, які вирішать залишитися в Російській православній церкві, так і тих, хто добровільно вирішить перейти до нової автокефальної Української православної церкви.

Про це він заявив у зверненні з нагоди ухвалення Вселенським патріархом рішення про надання Україні Томоса, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я гарантую, що держава Україна поважатиме вибір тих, хто вирішить залишитися у тій церковній структурі, яка зберігатиме єдність з Російською православною церквою. Але я так само гарантую, що держава захистить права тих священиків і мирян УПЦ, які добровільно вирішать вийти з-під Москви, щоб разом з іншими православними створити Єдину українську православну помісну церкву", - підкреслив Порошенко.

Також Глава держави розповів, що звернення до Вселенського патріарха про надання автокефалії підтримала і група єпископів УПЦ МП, які, за його словами, витримали у зв'язку з цим "тиск, шантаж, погрози і залякування".

Читайте також: Об'єднання церков в Україні буде лише добровільним - Філарет

Як повідомляв Укрінформ, Синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Відповідне рішення затверджено 11 жовтня у Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-