Адвокат Януковича хоче дочитати промову, щойно випишеться з лікарні

Адвокат Януковича хоче дочитати промову, щойно випишеться з лікарні

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича Олександр Байдик, який не встиг закінчити свою промову через госпіталізацію, планує виписатися з лікарні до кінця поточного тижня.

Про це він повідомив у коментарі Укрінформу.

"Мене випишуть з лікарні, сподіваюся, наприкінці цього тижня, а там вже будемо визначатися (щодо того, коли закінчити судову промову - ред.), якщо суд не піде на грубі порушення щодо того, щоб надати мені можливість закінчити дебати", - сказав Байдик.

Читайте також: Адвокат Януковича, який виступав сім засідань, - у лікарні. Промову почав інший захисник

Як повідомляв Укрінформ, Байдик розпочав свою промову у судових дебатах ще 13 вересня і читав її сім засідань поспіль. Водночас 4 жовтня він мав закінчити свою промову, але на цьому засіданні головуючий суддя Владислав Дев'ятко заявив, що суду було надано довідку про те, що 3 жовтня Байдика госпіталізували.

Наступного засідання, як і було заплановано судом, інший адвокат Януковича у цій справі, Олександр Горошинський, розпочав свою промову і має її закінчити 10 жовтня.

Після цього суд визначив 12 жовтня для засідання на останнє слово самого Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-