Палата представників США може прийняти свою резолюцію про Голодомор в Україні

Палата представників США може прийняти свою резолюцію про Голодомор в Україні

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу слідом за рішенням Сенату США ближчим часом може прийняти подібну резолюцію про визнання Голодомору в Україні 1932-33 років геноцидом українського народу.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу екс-радник Гельсінської комісії при Конгресі США Орест Дейчаківський.

"Якщо говорити про нинішню резолюцію, вона так само є дуже важливою. І я сподіваюсь, що Палата представників також ближчим часом прийме подібний документ, який визнаватиме висновки Комісії США по Голоду в Україні від 1988 року, що Сталін та його оточення чинили геноцид проти українців", - зауважив американський експерт.

Як повідомлялося, минулого тижня Сенат американського Конгресу прийняв резолюцію, яка підтвердила висновки Урядової комісії США щодо Голоду в Україні (від 22 квітня 1988 р.) про "геноцид проти українців". Резолюція також засуджує систематичні порушення прав людини, у тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українського народу.

Читайте також: Визнання Сенатом США Голодомору в Україні стане сигналом для інших країн - Чалий

У документі також висловлюються найглибші співчуття жертвам, тим, хто пережив Голодомор, та їхнім родинам, а також міститься заклик до розповсюдження інформації з метою підвищення обізнаності у світі про штучну природу цієї трагедії українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-