Визнання Сенатом США Голодомору в Україні стане сигналом для інших країн - Чалий

Визнання Сенатом США Голодомору в Україні стане сигналом для інших країн - Чалий

Відео
Укрінформ
Рішення, яке прийняв у четвер Сенат США в резолюції щодо визнання Голодомору в Україні геноцидом має підштовхнути парламенти інших країн на подібний крок.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу посол України в США Валерій Чалий.

"У багатьох країнах на сьогодні не має рішення в парламентах стосовно визнання Голодомору-геноцидом", - зауважив український дипломат під час церемонії вшанування пам'яті жертв Голодомору, організованої Посольством України того ж дня у Вашингтоні.

"Я думаю, що цей приклад Сполучених Штатів і цей сигнал буде почутий. Я говорив з керівниками Світового Конгресу українців, і я знаю, що зараз будуть нові ініціативи для того, щоб парламенти країн - починаючи від Австралії до європейських країн, прийняли таке рішення. Я знаю, що вони будуть працювати над цим", - зазначив український посол.

Читайте також: Після визнання Сенатом США Голодомору Україну підтримають й інші країни - Парубій

Водночас він підкреслив, що резолюція Сенату США, крім визнання Голодомору - геноцидом, має інші важливі елементи: "Поширювати правду, підтримувати Україну як стратегічного партнера Сполучених Штатів, підтримувати український народ".

Як зауважив Чалий, для України важливо саме зараз, коли вона протидіє агресії, чітко визначити свій шлях і свою ідентичність.

"Я думаю, що це буде поштовх для активності і у громадян країн Європи, української діаспори, для того, щоб парламенти цих країн прийняли таке ж рішення", - підкреслив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-