Україна відзначає День учителя

Україна відзначає День учителя

Укрінформ
Традиційно в першу неділю жовтня в Україні святкують День працівників освіти.

День працівників освіти або як його ще називають День учителя – професійне свято всіх українських освітян. Дата встановлена "…на підтримку ініціативи працівників освіти України…" згідно з указом Президента від 11 вересня 1994 року. На сьогодні в українському освітньому секторі працює близько 850 тисяч педагогів, вихователів, майстрів виробничого навчання, науково-педагогічних працівників і управлінців. Вони опікуються 1,3 млн дошкільнят, навчають 3,9 млн школярів і близько 3 млн студентів.

Читайте також: Гриневич закликала вчителів активно долучатися до змін в освіті

Сьогодні о 18.00 у Національному драматичному театрі ім. Франка відбудеться урочиста церемонія нагородження кращого педагога-новатора України за версією національної премії Global Teacher Prize Ukraine, відомої у світі як "Нобелівська" премія для вчителів. Крім того, оголосять ім'я народного улюбленця. Більш як 100 000 осіб з усієї України взяли участь у народному голосуванні, щоб обрати свого переможця.

З професійним святом освітян привітали Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а також Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Глава держави висловив освітянам вдячність за багаторічну невтомну і плідну працю з виконання найвідповідальнішої місії - навчання та виховання молодих поколінь.

Порошенко впевнений, що віддане служіння педагогів своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою подолання агресії, процвітання України, сприятимуть її поверненню до родини європейських народів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму привітанні запевнив, що “уряд та Міністерство освіти і науки наполегливо працюють над тим, щоб освітяни мали заслужену повагу в суспільстві, відчували захищеність і впевненість у завтрашньому дні".

Андрій Парубій зазначив, що від освітян залежить майбутній успіх їхніх вихованців, їх становлення як громадян, відданих рідній державі, справжніх фахівців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-