Гриневич закликала вчителів активно долучатися до змін в освіті

Гриневич закликала вчителів активно долучатися до змін в освіті

Укрінформ
У неділю, 7 жовтня, в Україні відзначається День працівників освіти, який традиційно називають Днем учителя. 

Напередодні свята зі словами привітання до вчителів та працівників освіти звернулася міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

"Разом із вами ми стали на складну дорогу змін.  Освітня реформа – наш спільний шлях на десятиліття, і ми всі разом маємо працювати над трансформаціями, які допоможуть успішно розвиватися нашому суспільству на роки вперед.  Вихователі, вчителі, позашкільники, майстри закладів професійної освіти, викладачі – кожен із вас невід’ємна частина полум’я, яке зігріває нашу країну – вогню розвитку, знань та зростання. Можливо, ви не завжди можете це відчути, але наше суспільство потребує вашої праці, вашого тепла, що ви даруєте учням, вашої мудрості. У своїх руках ви зосереджуєте неймовірну силу. Закликаю: будьте активними, навчайтеся новому, зростайте, адже ваші зусилля і ваші справи живуть вічно – у ваших вихованцях та у справах їхніх рук",- йдеться у привітанні. 

Традиційно День працівника освіти в Україні відзначається в першу неділю жовтня і у 2018 році припадає на 7 жовтня. 

Із 2018/2019 навчального року в Україні стартувала освітня реформа - Нова українська школа, яка розпочалася з перших класів. Реформа передбачає, окрім переходу на 12-річну школу, зміну підходів до викладання, перегляд освітніх програм, нове освітнє середовище, створення умов для навчання для дітей з особливими освітніми потребами тощо.

Читайте також: У Міносвіти визріла ідея про інтернатуру для педагогів

Перед початком навчального року, за даними МОН, більше 20 тисяч вчителів по всій країні, які брали перші класи, пройшли перепідготовку. Також на наступний навчальний рік в проекті бюджету закладено понад 1 млрд грн на нове освітнє середовище для наступних перших класів, передбачається подальше підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-