Президент і Прем'єр привітали освітян із професійним святом

Президент і Прем'єр привітали освітян із професійним святом

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали працівників освіти з професійним святом.

Текст вітання Президента розміщено на сайті глави держави.

“У цей непростий для нашої країни час ваша робота набуває особливої ваги. Україна вже має армію, яка здатна зупинити агресора. Наше суспільство вже знаходить протиотруту для російської пропаганди, що має на меті нас розділити, ствердно об’єднується навколо власної церкви, міцнить українську мову. Праця та розум наших співвітчизників створюють основи для економічного відновлення і розвитку. І саме від освіченості, креативності та наполегливості ваших вихованців буде залежати подальший поступ до обраного народом європейського майбутнього”, - наголосив Президент у вітанні вчителям.

Глава держави висловив освітянам вдячність за багаторічну невтомну і плідну працю з виконання найвідповідальнішої місії - навчання та виховання молодих поколінь.

Порошенко впевнений, що віддане служіння педагогів своєму покликанню, високий професіоналізм стануть запорукою подолання агресії, процвітання України, сприятимуть її поверненню до родини європейських народів.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що уряд наполегливо працює над тим, щоб освітяни мали заслужену повагу в суспільстві та відчували впевненість у завтрашньому дні, повідомляється на Урядовому порталі.

“Реформування сфери освіти є одним з пріоритетів уряду, адже високий інтелектуальний рівень громадян є фундаментом подальшого розвитку суспільства, запорукою якісних змін в усіх суспільних сферах. Ми змінюємо процес навчання на всіх рівнях для досягнення в середньостроковій перспективі відчутного результату і високої якості української освіти. Найважливішою ланкою в цьому процесі, безумовно, є саме вчителі, педагоги, вихователі. Від вашої наполегливості та успіху, без перебільшення, залежить майбутнє України”, - наголосив Гройсман.

За його словами, першочерговим завданням є створення умов для підвищення престижу праці педагогів, забезпечення можливостей для розкриття особистого потенціалу. Прем'єр висловив упевненість, що саме професіоналізм освітян, готовність до викликів сучасного світу в усіх сферах життя є необхідними якостями, на яких базується реформа та віра в її успіх.

Водночас Гройсман визнав, що передумовами успішного реформування є належне створення комфортних умов праці, гідна винагорода. “Уряд та Міністерство освіти і науки наполегливо працюють над тим, щоб освітяни мали заслужену повагу в суспільстві, відчували захищеність і впевненість у завтрашньому дні. Вірю в те, що спільними зусиллями нам вдасться досягти мети – змінити не лише вітчизняну сферу освіти, а й усю країну”, - підкреслив він.

Читайте також: Любов учнів, повага і зарплата — а більше вчителю й не треба

Як відомо, в Україні День вчителя щороку святкується у першу неділю жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-