Двоє чиновників Міносвіти

Двоє чиновників Міносвіти "заробили" на шкільному обладнанні 5,5 мільйона

Укрінформ
Столична прокуратура викрила зловживання при закупівлі шкільного обладнання, в результаті якого держбюджету завдано збитків на 5,5 млн грн.

Двом посадовцям Міністерства освіти і науки України оголошено підозру, повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва на свої сторінці у Facebook.

"Слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДЗЕ НП України викрито та оголошено підозру двом посадовим особам структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України за фактом зловживання владою або службовим становищем при здійсненні державних закупівель шкільного обладнання. За даними слідства, внаслідок непрозорого проведення закупівель, державному бюджету завдано збитків на суму майже 5,5 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи структурних підрозділів Міністерства освіти і науки України, діяли на користь приватної фірми з метою одержання неправомірної вигоди. Для цього вони умисно внесли до Типового переліку засобів навчання та обладнання для кабінетів фізики, хімії та біології в загальноосвітніх навчальних закладах, технічні характеристики, яким відповідає продукція лише однієї торгової марки. Таким чином були створені штучні перешкоди для участі інших учасників у тендері на закупівлю шкільного обладнання, а також забезпечено перемогу у конкурсі офіційному представнику зазначеної торгової марки в Україні.

Читайте також: Прокуратура проситиме арешту для батька виснаженої голодом дитини

Також, за інформацією прес-служби прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи фірми-постачальника під час реалізації обладнання за бюджетні кошти, вивели на підконтрольні підприємства в офшорній зоні понад 17 мільйонів гривень.

“За результатами слідства начальнику відділу Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти" оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а завідувачу відділу навчального центру "Мала академія наук України" у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 364 КК України", - інформує прес-служба.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-