Стала відома дата засідання синоду Вселенського патріархату

Стала відома дата засідання синоду Вселенського патріархату

Укрінформ
Чергове засідання Священного синоду Вселенського патріархату відбудеться 9-11 жовтня.

Про це Укрінформу повідомило джерело, обізнане із ситуацією.

“Чергове засідання Священного синоду Вселенського патріархату відбудеться за раніше затвердженою датою, тобто 9-11 жовтня”, - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник УПЦ КП владика Євстратій Зоря в інтерв'ю агентству називав таку ж дату найближчої сесії Синоду Вселенського патріархату.

Він тоді припустив, що на Синоді розглядатиметься звіт екзархів Константинополя, які до сьогодні перебували у Києві із візитом.

Читайте також: Парубій зустрівся з екзархами Вселенського патріарха

Верховна Рада 19 квітня підтримала звернення Президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію. Цю ідею вже довгий час підтримує і керівництво Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

Синод Вселенського патріархату в Константинополі вже розпочав процедуру, необхідну для надання автокефалії новій українській церкві.

У межах підготовки до надання автокефалії православній церкві в Україні Вселенський патріархат призначив своїми екзархами у Києві архієпископа Даниїла Памфилійського із США і єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-