Держкомтелерадіо очікує від РНБО санкцій проти видавництв з Росії

Держкомтелерадіо очікує від РНБО санкцій проти видавництв з Росії

Укрінформ
У Держкомтелерадіо сподіваються, що РНБО скоро запровадить санкції щодо російських видавництв, які випускають антиукраїнську літературу.

Про це заявив під час круглого столу в Укрінформі перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, повідомляє кореспондент агентства.

"Уряд схвалив підготовлений нами проект розпорядження щодо запровадження санкцій до тих російських видавництв, які практикуються на випуску антиукраїнської літератури. Тому я сподіваюся, що РНБО України в короткому часі такі санкції введе. І це істотно вплине на український ринок зокрема", - сказав Червак.

Він також поінформував, що у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти, які передбачають накладення ембарго на всю книжкову продукцію, що може ввозитися з території Російської Федерації.

"Ми як центральний орган виконавчої влади підтримуємо ці законопроекти. Ми вважаємо, що така ситуація дасть можливість українським видавцям заповнювати ті ніші, які, можливо, ще є незаповненими", - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо.

Читайте також: Клімкін пояснив, навіщо Росія масово завозить у Крим людей зі своїх регіонів

Червак також наголосив, що на сьогодні в легальний спосіб на територію держави не ввозиться жодне антиукраїнське видання.

"Якщо пригадаєте період 2014-2015 року, коли навіть у Києві можна було дуже легко знайти книжкову продукцію антиукраїнського змісту а-ля Лімонов та інші російські фашисти-публіцисти, то сьогодні в легальний спосіб така література в Україну не потрапляє", - запевнив він.

Посадовець додав, що закон щодо обмеження доступу на український ринок іноземної продукції антиукраїнського змісту суттєво скоротив імпорт російської книжки. Водночас він уточнив, що закон стосується виключно книжок з антиукраїнським змістом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-