Вступ до Євросоюзу підтримують майже 66% українців

Вступ до Євросоюзу підтримують майже 66% українців

Опитування
Укрінформ
Опитування Київського міжнародного інституту соціології свідчить, що 65,7% українців на референдумі підтримали б вступ України до Європейського Союзу.

Відповідні результати дослідження опублікували у середу директор інституту Володимир Паніотто і його заступник Антон Грушицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У разі проведення референдуму щодо вступу в ЄС 47,9% жителів країни проголосували б "за", 25,1% проголосували б "проти", а 11,5% утрималися б і не брали б участі в голосуванні. Ще 15,5% респондентів не визначилися або відмовилися відповідати на запитання... 65,7% українців, які б узяли участь у референдумі, проголосували б "за" вступ до Європейського Союзу", - йдеться у звіті соціологів.

За словами Паніотто, найбільше підтримали б вступ до ЄС жителі Західної України - 72% з них проголосували б "за". В центральній частині країни вступ до ЄС підтримали б 48% мешканців, на Півдні - 32,2% жителів, на Сході - 31,9%, а на Донбасі - 24,3% населення.

Читайте також: Передвиборчі настрої українців: фаворити, зіпсовані бюлетені й "не піду"

Дослідження було проведене КМІС з 12 по 24 вересня по всій території України, крім Криму і окупованих частин Донецької і Луганської областей. Всього було опитано 2011 респондентів. Похибка не перевищує 3,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-