Передвиборчі настрої українців: фаворити, зіпсовані бюлетені й

Передвиборчі настрої українців: фаворити, зіпсовані бюлетені й "не піду"

Опитування
Укрінформ
Понад 26% українців ще не визначилися, за кого голосуватимуть на виборах Президента, а більше 31% не знають, кого підтримають на парламентських.

Про це свідчать результати рейтингу підтримки партій і політичних лідерів, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у вересні.

За даними опитування, 26,6% респондентів не визначилися, за кого проголосували б на виборах Президента, якби вони відбулись у вересні. Водночас 4,9% українців викреслили б усіх кандидатів, зіпсувавши бюлетень, а 12,4% вирішили не брати участі у голосуванні.

Згідно з інформацією соціологів 10,6% респондентів проголосували б за Юлію Тимошенко, 6,5% - за Петра Порошенка, 6,5% - за Володимира Зеленського, 6% - за Анатолія Гриценка, 4,6% - за Святослава Вакарчука, 4,4% - за Юрія Бойка, 4,1% - за Вадима Рабіновича, 3,7% - за Олега Ляшка, 2,3% - за Андрія Садового, 1,1% - за Олександра Шевченка, а 5,1% підтримали би інших кандидатів.

При цьому, на виборах до Верховної Ради 9,2% опитаних проголосували б за партію "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", 5,3% - за "Блок Петра Порошенка", 4,8% - за "Опозиційний блок", 4,4% - за партію "За життя", 4,4% - за партію "Громадянська позиція", 3,9% - за партію "Слуга народу", 3,8% - за Радикальну партію Олега Ляшка, 3,7% - за "Блок Святослава Вакарчука", 1,9% - за "Об'єднання "Самопоміч", а 1,6% - за Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Водночас 31,7% опитаних не визначилися, за кого голосувати на парламентських виборах, 6% - викреслили б усі партії та зіпсували бюлетень, а 14,4% респондентів вирішили не брати участь у голосуванні.

Всеукраїнське опитування КМІС проводив 8-23 вересня. Методом особистого інтерв'ю опитано 2026 респондентів, що проживають у 110 населених пунктах в усіх регіонах України (крім АР Крим) за чотириступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Читайте також: Глава КВУ про президентські перегони: шорт-лист бюлетеня лишається інтригою

Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Чергові вибори Президента відбудуться 31 березня 2019 року, а вибори народних депутатів - 27 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-