Глава КВУ про президентські перегони: шорт-лист бюлетеня лишається інтригою

Глава КВУ про президентські перегони: шорт-лист бюлетеня лишається інтригою

Укрінформ
За даними Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України", про участь у виборах Президента України заявили щонайменше 25 потенційних кандидатів.

Про це розповів голова КВУ Олексій Кошель у середу під час брифінгу "Півроку до президентських виборів: основні тренди, інсайди та прогнози", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні про свою готовність взяти участь у виборах вже заявили 25 потенційних кандидатів. Наша організація проаналізувала публічні заяви, висловлювання, позицію партійних лідерів - і на сьогодні ми маємо 25 потенційних кандидатів. При цьому ми не враховували потенційних кандидатів Рабіновича, Вілкула, Вакарчука, Зеленського. Ми також не враховували заяви в комічному форматі, наприклад, Іво Бобула чи Дарта Вейдера", - пояснив Кошель.

При цьому він наголосив, що за півроку до проведення виборів досі невідомий короткий список виборчого бюлетеня. На думку Кошеля, цей перелік може залишатися інтригою і на початку 2019 року.

Читайте також: КВУ закликає політиків відмовитися від реклами до старту виборчої кампанії

"Ми прогнозуємо рекордну кількість кандидатів, але головного переліку потенційних кандидатів, які можуть претендувати на перемогу, на сьогодні не знаємо. Думаю, що цього повного короткого списку виборчого бюлетеня ми не будемо знати до офіційного старту виборчої кампанії. Можливо, інтрига триматиметься також і в січні. Власне, одна з особливостей цієї виборчої кампанії - це те, що вперше в українській історії ми не бачимо, що це буде змагання двох", - уточнив голова КВУ.

Як повідомлялося, чергові вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року, а виборча кампанія стартує за півроку до їх проведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-