Ефективність реформи друкованих ЗМІ під питанням – експерт

Ефективність реформи друкованих ЗМІ під питанням – експерт

Укрінформ
Реформа друкованих ЗМІ триватиме попри непідтримку її Верховною Радою, однак ефективність її під питанням.

На цьому наголосила член громадських рад при Комітеті ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики і Держкомтелерадіо Світлана Остапа у своєму Facebook.

"Ну, що - парламент благополучно провалив законопроект 8441 про реформування друкованих ЗМІ. Тим самим практично поховавши успішне завершення реформи державних і комунальних ЗМІ. Хто б сумнівався, вибори ж на носі. Реформа триватиме все одно, але її ефективність під великим питанням", - зазначила вона.

Остапа нагадала, що Україна зобов’язалася перед Радою Європи на міжнародному рівні втілити реформу державних і комунальних друкованих ЗМІ, покликану посилити незалежність медіа від публічних органів. З трьох років, відведених на реформу, залишилося рівно три місяці, проте процес перетворення завершило 241 видання із 752 (станом на початок вересня), тобто, лише третина, зауважила експерт.

Читайте також: Поліція Києва розслідує напад на журналістку

Як повідомлялося, Верховна Рада відхилила законопроект «Про внесення змін до закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Законопроект підтримали 211 депутатів із необхідних 226.

Згідно з Регламентом ВР, цей законопроект уже не може бути розглянутий на поточній сесії парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-