Поліція Києва розслідує напад на журналістку

Поліція Києва розслідує напад на журналістку

Укрінформ
Поліція Голосіївського району столиці розслідує протиправні дії невідомих осіб до журналістки одного із провідних телеканалів України під час проведення відеозйомки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

«Учора до Голосіївського управління поліції із заявою щодо протиправних дій невідомих осіб звернулася журналістка одного із провідних телеканалів України. Зі слів заявниці, вночі 29 вересня на вул. Ломоносова під час проведення відеозйомки між знімальною групою телеканалу та невідомими особами виник конфлікт. Кілька чоловіків намагалися перешкоджати зйомкам, при цьому один із них пошкодив відеокамеру та вдарив журналістку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідчим відділом Голосіївського управління поліції ГУНП у м. Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. За протиправні дії зловмисникам загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Зовнішня розвідка розслідує витік інформації в “антиукраїнське ЗМІ”

Як уточнила прес-служба столичної прокуратури у Facebook, Київська місцева прокуратура №1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом перешкоджання журналістській діяльності знімальній групі телеканалу ICTV під час підготовки сюжету для програми "Надзвичайні новини".

"Знімальна група, виконуючи редакційне завдання, приймала участь у нічному рейді по виявленню нетверезих водіїв. Під час рейду поліцейські зупинили автомобіль, в салоні якого перебувала компанія нетверезих чоловіків. Один з них, побачивши знімальну групу, накинувся на журналістів, пошкодив камеру, а потім вдарив журналістку рукою по обличчю", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура Києва розслідування інциденту взяла на контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-