Виведення військ РФ сприятиме врегулюванню Придністровського конфлікту - Філіпп

Виведення військ РФ сприятиме врегулюванню Придністровського конфлікту - Філіпп

Укрінформ
Виведення російських військ з території невизнаної республіки Придністров'я може сприяти остаточному врегулюванню Придністровського конфлікту.

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі в Нью-Йорку прем'єра Павла Філіппа з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Беззаперечне виведення російських військ зі східних районів нашої країни (Придністровський регіон - ред.) сприятиме якнайшвидшому остаточному врегулюванню Придністровського конфлікту», - зазначив Філіпп.

Молдавський прем'єр висловив задоволення тим, що питання врегулювання регіональних конфліктів, в тому числі Придністровського, увійшло до числа пріоритетних напрямів діяльності ООН.

Читайте також: У Придністров'ї зазнав аварії військовий вертоліт - ЗМІ

Як повідомлялося, на початку літа цього року Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій підкреслюється, що перебування російських військ на території Молдови суперечить нормам міжнародного права і конституційного нейтралітету країни.

Нагадаємо, на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах села Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-