З нового року вартість проїзду в поїзді

З нового року вартість проїзду в поїзді "Чотири столиці" можуть знизити

Укрінформ
В Укрзалізниці сподіваються, що з нового року зможуть знизити вартість проїзду у поїзді "Чотири столиці" №31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига.

Про це сказав у п'ятницю в розмові з журналістами в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов після урочистого відправлення у перший рейс поїзда "Чотири столиці", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми працюватимемо до кінця цього року за наявними тарифами, а коли переглядатимемо тарифну політику на наступний рік, то будемо дивитися: якщо буде можливість, то знизимо тарифи. Це залежатиме від заповнюваності поїздів", - зазначив Кравцов.

Читайте також: Новий поїзд "Чотири столиці" відправився у перший рейс з Києва

При цьому він зауважив, що вже нині пасажири виявляють неабияку увагу до поїзда, і в перший рейс він вирушив із заповненістю 55 відсотків, в той час, як на інших міжнародних рейсах вважається добрим сигналом заповненість на 30 відсотків.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, у свою чергу, пояснив, що регулюванням тарифів на пасажирські перевезення займається Міністерство інфраструктури, а Укрзалізниця "має відповідну межу, де вона сама може приймати рішення щодо регулювання тарифу". "Те, що більше цієї межі - це суто компетенція тарифної ради Міністерства інфраструктури", - сказав він, зауваживши, що у квітні цього року, коли вперше обговорювалось питання запуску цього поїзда, власне і відбулося засідання тарифної ради, на якому було затверджено попередні тарифи на вартість квитків потяга "Чотири столиці".

Однак, за словами Лавренюка, до кінця цього року після аналізу наповнюваності поїзда та інших чинників знову Укрзалізниця спільно з Мінінфраструктури повернуться до питання регулювання даного тарифу. "Я переконаний, що цей напрямок є популярним, і заповнюваність потягу буде достатня для того, щоб ми могли ще понизити тарифи", - заявив він.

Читайте також: Маршрут поїзда "Чотири столиці" можуть продовжити до Таллінна - Кравцов

Як повідомляв Укрінформ, із Києва в перший рейс у п'ятницю відправився новий поїзд "Чотири столиці" №31/32 Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига, брендований оновленим логотипом Укрзалізниці.

Вартість проїзду в новому поїзді від Києва до Риги станом на 28 вересня у вагоні купе становить 2248,41 грн, у вагоні СВ - 4487,21 грн, від Києва до Вільнюса у вагоні купе - 1662,12 грн, у вагоні СВ - 3315,18 грн, від Києва до Мінська у вагоні купе - 1878,36 грн, у вагоні СВ - 3622, 19 грн. Ціна квитка залежить від курсу швейцарського франка. Придбати проїзні документи на поїзд до Риги можна у міжнародних залізничних касах та через онлайн-систему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-