В Україні з 2008 року всиновили понад 27 тисяч дітей

В Україні з 2008 року всиновили понад 27 тисяч дітей

Укрінформ
В Україні за період із 2008 по 2017 роки було усиновлено 27 035 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них у сім’ї громадян України – 18 748.

Про це йдеться у привітанні міністра соціальної політики України Андрія Реви з нагоди Дня усиновлення, оприлюдненому на сайті Мінсоцполітики.

“За період з 2008 по 2017 роки в Україні було усиновлено 27 035 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них в сім’ї громадян України – 18 748”, - зазначив Рева.

Він нагадав, що саме 10 років тому Президент України підписав Указ про відзначення 30 вересня Дня усиновлення. “Головне завдання дорослих - захистити дитину та її права, а особливо право на сім’ю дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ми повинні повернути їм те, що, волею долі, у них відібрало життя, – віру в добро і справедливість, а найголовніше – батьківську любов”, - підкреслив Рева.

Читайте також: За кордон з дітьми: в Україні набрав чинності удосконалений закон

На думку Реви, усиновлення – це особливе батьківство, коли дитина виношується не під серцем, а в самому серці, але воно включає в себе велике щастя, і разом з тим велику жертовність, це благородний і непростий шлях до щасливої родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-