В МЗС зустрілися з родичам ув’язнених у Греції моряків

В МЗС зустрілися з родичам ув’язнених у Греції моряків

Укрінформ
Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев та новопризначений посол України в Греції Сергій Шутенко зустрілися з рідними українських моряків, які заарештовані та відбувають покарання на території Грецької Республіки.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Керівник консульської служби ознайомив присутніх з результатами роботи МЗС України з захисту прав та інтересів наших співвітчизників, які утримуються в пенітенціарних закладах Греції, а також повідомив про конкретні дії зовнішньополітичного відомства у контексті запобігання незаконному використанню недобросовісними посередниками праці українців для перевезення нелегальних мігрантів", - йдеться у повідомленні.

Посол України запевнив, що триматиме вирішення питань з моряками на особистому контролі, а також на доручення глави МЗС Павла Клімкіна посилить роботу дипустанови в Афінах з повернення на Батьківщину українців, звільнених з-під варти в Греції умовно-достроково.

Читайте також: Денісова вимагає від ФСБ повернути паспорти членам екіпажу ЯМК-0041

Рідні моряків висловили занепокоєння у зв’язку з довготривалістю досудового слідства та розглядом справ у місцевих судах, а також невиправдано суворими, на їхнє переконання, вироками цих судів, що визначають громадянам України дуже тривалі терміни ув’язнення, без взяття до відома грецькою стороною усіх обставин кожної конкретної справи.

Учасники заходу погодили подальший алгоритм взаємодії, а також домовилися про організацію наступної зустрічі в Одесі.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронні органи Греції та Італії заарештували та провадять слідство стосовно близько 250 українських моряків, переважно за перевезення нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-