Більшість українських виробників харчів порушують норми безпеки

Більшість українських виробників харчів порушують норми безпеки

Укрінформ
У 2018 році Держпродспоживслужба виявила 5,8 тис. порушень українського законодавства щодо безпечності у сфері виробництва харчових продуктів.

Про це розповів голова Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа.

“У 2018 році Держпродспоживслужба провела 10 тис. перевірок у галузі безпечності харчових продуктів, в тому числі молокопродуктів. У 5,8 тис. випадків були встановлені порушення та надані приписи: тобто 58% операторів ринку, які працюють в галузі виробництва та збуту продуктів харчування, порушують норми вітчизняного законодавства про безпечність харчових продуктів”, - ідеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2016 року набув чинності розділ VII Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Цей закон було прийнято для гармонізації законодавств України та Євросоюзу у сфері безпечності харчового виробництва. Відповідно до цього закону всі виробники харчових продуктів мають 3 роки, щоб впровадити систему керування безпекою НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок, яка діє у Європі). Ця робота передбачає кілька етапів, залежно від виду діяльності та розміру підприємства.

Читайте також: Експерти радять не купувати “масло” по 11 гривень та “білу воду” під метро

До 20 вересня 2017 року впровадження НАССР було обов'язковим для боєнь, молокозаводів та підприємств із переробки й виробництва м'яса - тобто продукції, у складі якої є необроблені компоненти тваринного походження.

20 вересня 2018 року завершився другий етап переходу на систему НАССР - для виробників готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження, приміром, кондитерських фабрик, компаній із переробки й виробництва зерна, фруктової та овочевої продукції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-