Кабмін схвалив стратегію активного довголіття українців

Кабмін схвалив стратегію активного довголіття українців

Укрінформ
Кабмін ухвалив розпорядження “Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії держполітики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року".

Таке рішення було прийняте на засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Кабміні переконані, що виконання цього плану сприятиме розв’язанню проблем, пов’язаних зі старінням населення. Зокрема, передбачаються комплексні заходи щодо захисту прав громадян похилого віку із концентруванням зусиль на таких пріоритетних напрямах: поліпшення умов для самореалізації та участі громадян похилого віку в процесах розвитку суспільства; сприяння збереженню їхнього здоров’я та забезпеченню благополуччя; створення середовища, сприятливого для активного життя.

Україна входить до 30 найстаріших країн світу за часткою осіб віком 60 років і старших: у 2015 році частка становила 21,8 %, а людей віком 65 років і старших – 15,5 % від загальної чисельності населення. Згідно з національним демографічним прогнозом, до 2025 року частка осіб віком понад 60 років становитиме 25% загальної кількості населення, віком 65 років і старших – 18,4 %, до 2030 року – понад 26% і понад 20 % відповідно. Довготривалою особливістю старіння населення в Україні є його переважна обумовленість зниженням рівня народжуваності та зростанням рівня передчасної смертності.

Читайте також: Прем’єр запевняє, що субсидії отримають усі, хто їх потребує

Основні виклики, пов’язані зі старінням у нашій країні, стосуються сфери публічних фінансів, функціонування ринку праці, системи охорони здоров’я, розвитку соціальних та освітніх послуг.

З урахуванням цих викликів Україна взяла на себе міжнародні зобов’язання, зокрема, щодо імплементації Цілей сталого розвитку на період до 2030 року та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-