Гройсман хоче, аби губернатори відзвітували, чи є ліки у лікарнях

Гройсман хоче, аби губернатори відзвітували, чи є ліки у лікарнях

Укрінформ
Керівники обласних державних адміністрацій мають провести тематичні прес-конференції щодо забезпечення лікарень медпрепаратами.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По Київській області головам адміністрацій нам треба передати розуміння того, що це дуже чутливе питання. Я думаю, можливо, (потрібно) залучати більше громадськість до оцінки ситуації, а з іншого боку, може, змусити їх усіх, щоб провели прес-конференції для ЗМІ. Давайте дамо доручення для облдержадміністрацій провести тематичні прес-конференції. Хай вони відповідають перед своїми громадянами про те, що у них є у наявності по лікарнях у розрізі областей”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Уряд виділить на екстрену медицину майже мільярд гривень - Супрун

Він зазначив, що переважна більшість українців має можливість зайти в інтернет та пересвідчитися, чи є необхідні ліки. Аудиторська служба зараз проводить перевірку лікарень, щоб зрозуміти, наскільки відповідає дійсності оприлюднена ними інформація.

Як зазначила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина, після того як Прем'єр-міністр доручив лікарням оприлюднювати інформацію про наявні ліки на своїх сайтах, МОЗ регулярно спостерігає за ситуацією і бачить певні зрушення. ”Декілька областей покращили ситуацію, деякі області покращили оприлюднення інформації, але деякі роблять це нерегулярно”, - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-