Аласанія: НСТУ мала збанкрутувати ще в червні

Аласанія: НСТУ мала збанкрутувати ще в червні

Укрінформ
Національна суспільна телерадіокомпанія України мала збанкрутувати ще в червні.

Про це заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода" голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

Компанія знала про обсяги недофінансування на 2018 рік у вересні 2017-го. За словами Аласанії, підприємство робило «все, що завгодно», щоб уникнути кризи.

«Але що ви можете зробити, якщо вам кажуть стрибати на 40 метрів? Нічого! На 10 – іще можете якось підготуватися і стрибнути. Ці антикризові заходи були підготовлені давно. Насправді ми мали збанкрутувати ще в червні цього року, але ми «розтягували» фінансування. Закінчилися всі можливості, тепер ми доходимо до людей. Уже починаються неоплачувані відпустки, мав би бути ще й триденний робочий тиждень», – сказав Аласанія.

Читайте також: Відключення "UA:Перший": РРТ назвав суму заборгованості

Він додав, що запроваджені компанією антикризові заходи можуть зекономити 23–24 мільйони гривень.

«Проте якщо лише Концернові радіомовлення, радіозв’язку та телебачення ми винні 70 мільйонів – то про що ми?» – заявив Аласанія.

Читайте також: Відключення "UA:Перший": в НСТУ переконані, що безвихідних ситуацій не буває

Голова правління НСТУ заявив, що мінімальний обсяг фінансування компанії до кінця року становить 250 мільйонів гривень, які необхідно витратити, зокрема, на трансляцію, податки та комунальні послуги.

Читайте також: Суспільна телерадіокомпанія України поскаржилась на недофінансування

Нагадаємо: 24 вересня Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомила, що дефіцит коштів, критично необхідних для фінансування НСТУ у 2018 році, становить 220 мільйонів гривень. У зв’язку з цим компанія оголосила про намір обмежити набір нових співробітників, припинити виплату премій керівному складові НСТУ та закликала певні категорії співробітників скористатися неоплачуваними відпустками.

Наступного дня холдинг заявив про припинення аналогового мовлення телеканалу «UA:Перший».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-