Суспільна телерадіокомпанія України поскаржилась на недофінансування

Суспільна телерадіокомпанія України поскаржилась на недофінансування

Укрінформ
У зв’язку з недофінансуванням Національної суспільної телерадіокомпанії України та наявним дефіцитом коштів правління НСТУ вимушене вдатись до антикризових заходів.

Як повідомляє прес-служба НСТУ, дефіцит критично необхідних коштів до кінця 2018 року становить 220 мільйонів гривень.

В організації пояснили, що серед критичних та обов’язкових витрат – оплата праці співробітникам, оплата трансляції, виробництво вже запущених телерадіопрограм, комунальні послуги, податок на землю, оплата послуг та матеріалів, внесок до Європейської мовної спілки, видатки на програмне забезпечення й технічне обладнання, а також ремонт філій та обладнання.

Читайте також: У Нацраді розповіли, де не ввімкнули "цифру" і чому

У зв’язку з цим 24 вересня компанія ухвалила план антикризових заходів. Згідно з повідомленням, НСТУ збирається попросити окремі категорії співробітників скористатися відпустками без збереження заробітної плати, обмежити кількість вакансій, припинити виплату премій керівному складу, провести переговори з контрагентами щодо розстрочки та відтермінування оплати за послуги і матеріали та залучити рекламодавців.

Національна суспільна телерадіокомпанія України наголошує, що неодноразово зверталась до уряду з приводу критичної ситуації через недофінансування.

В НСТУ також нагадали, що у розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік зазначено, що фінансова підтримка компанії становить лише 776 563, 1 грн, що вдвічі менше від суми, гарантованої Законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-