НСЖУ просить владу допомогти друкованим ЗМІ

НСЖУ просить владу допомогти друкованим ЗМІ

Укрінформ
НСЖУ звернулася до Президента, уряду та ВР із закликом спільно реалізувати пакет заходів з держпідтримки друкованих ЗМІ, а також вимагає від Мінінфраструктури зупинити зростання тарифів на доставку газет.

 Про це голова НСЖУ Сергій Томіленко сказав на брифінгу, презентуючи спецбюлетень "Журналіст України", присвячений саме цій проблемі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це газета на захист преси України. Ми звертаємося до уряду України з тим, щоб в державі реалізовувалася політика підтримки друкованих ЗМІ. Ми вбачаємо, що ця підтримка може бути через увагу до тієї реформи, до тих дій та функціонування монополіста Укрпошти і увага щодо дотичної ситуації, тобто залежності українських газет від неукраїнського газетного паперу", - сказав Томіленко.

За його словами, від початку 2018 року на 50 % зріс у ціні газетний папір, що є надзвичайно великими викликом для газетярів.

Окрім того, додав Томіленко, у спілки та редакторів є претензії до Укрпошти. "Ми вважаємо, що Укрпошта своїми діями більше добиває ринок або інформаційний простір, ніж інші загрозливі фактори.  Пошта є ненадійним партнером, за останні роки вона почала заборговувати перед редакціями газет  розрахунок за проведену передплатну кампанію. Якщо раніше пошта, як годинник, транзитувала кошти громадян, то сьогодні місяцями редактори місцевих видань повинні випрошувати розрахунки за проведену передплатну кампанію",- сказав голова НСЖУ.

Читайте також: У Чернігівській облраді заявили, що меморандум з Укрпоштою зупиняти не можна

Томіленко нагадав, що у травні спілка вже зверталася до керівництва країни з проханням врегулювання питання щодо тарифів на приймання та доставку вітчизняних газет за передплатою, але поки що це не дало результату.

НСЖУ має намір розповсюдити бюлетень "Журналіст України" у державних органах влади, аби донести свою позицію до них ще й такому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-