В Україну заборонили ввозити російську книгу про нумерологію й Путіна

В Україну заборонили ввозити російську книгу про нумерологію й Путіна

Укрінформ
В Україну заборонили ввезення п’яти книг із РФ, які містять ознаки пропаганди й фальсифікують історію.

Про це повідомляє Держкомтелерадіо.

“Держкомтелерадіо відмовив суб’єктам господарювання - ТОВ “Форс Україна”, ТОВ “Дресс Шоу”, ТОВ “Якабу Трейд” у видачі дозволів на ввезенні з території РФ п’яти книг, у яких присутні ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав’язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора”, - йдеться в повідомленні.

Зокрема, відмовлено у наданні дозволу на ввезення двох детективних романів - Дарії Дезомбре та Тетяни Устинової, у яких героїзуються силові структури країни-агресора. Обидві книги видані московським видавництвом “Ексмо”.

Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги “Все, что должен знать каждый образованный мальчик” московського видавництва “АСТ”, у якій нав’язуються ідеї “русского мира”, пропагуються імперські геополітичні доктрини, що передбачають об’єднання народів навколо держави-агресора.

Читайте також: Україна може запровадити санкції проти деяких видавництв РФ

Також не будуть розповсюджені в Україні 5 тисяч екземплярів книги О. Александрова “Большая книга нумерологии” (московського видавництво “Рипол классик”), у якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту держави-агресора – Володимиру Путіну.

Відмовлено у видачі дозволу на ввезення десяти тисяч екземплярів книги Андрея Филимонова “Головастик и святые”. Книга, крім того, що рясніє ненормативною лексикою, містить образливі висловлювання у стилі російською пропаганди на адресу українців, зазначають у Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, із 22 травня 2017 року, коли набула чинності відповідна постанова Кабінету Міністрів, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення видавничої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 19 вересня 2018 року Держкомтелерадіо надав 761 відмову у видачі дозволів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-