Україна може запровадити санкції проти деяких видавництв РФ

Україна може запровадити санкції проти деяких видавництв РФ

Укрінформ
Держкомтелерадіо вніс на розгляд уряду проект розпорядження щодо застосування персональних спеціальних економічних санкцій до російських видавництв, що продукують і поширюють продукцію антиукраїнського змісту.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"Санкції стосуватимуться російських видавництв, в діяльності яких випуск літератури антиукраїнського змісту посідає помітне місце і носить систематичний характер. Ці видавці свідомо укладають договори з "творцями" текстів, що спрямовані на розпалювання міжетнічної, релігійної ворожнечі, пропагують насильство та вчинення терористичних актів проти України. Така "література" є складовою гібридної війни, яку веде проти України Росія. І їй треба давати гідну відсіч", - пояснив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Він також зауважив, що у разі прийняття зазначеного розпорядження очікується значне скорочення імпорту видавничої продукції із території держави-агресора. Натомість вивільнені ринкові ніші відкриють нові можливості для українських видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції, додав він.

Водночас у Держкомтелерадіо уточнюють, що проектом розпорядження передбачено винести питання щодо застосування санкцій до визначених юридичних осіб на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Проект розпорядження розроблено Держкомтелерадіо на виконання доручення віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка.

Читайте також: Троє російських письменників та історик потрапили до "чорного списку" в Україні

Як повідомлялося, впродовж останніх трьох років Держкомтелерадіо здійснює постійний моніторинг сфери книгорозповсюдження з метою виявлення друкованої продукції, зміст якої суперечить українському законодавству. За результатами моніторингу складено Перелік книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Станом на 15 серпня до цього переліку внесено 192 видання, випущених 35 російськими видавництвами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-