Частоти для місцевого мовлення за три роки отримали 20 областей - Нацрада

Частоти для місцевого мовлення за три роки отримали 20 областей - Нацрада

Укрінформ
У 2015 - 2018 роках частоти для місцевого мовлення отримали у 20 областях, 4 області залишилися поза процесом.

Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський під час прес-конференції в Укрінформі.

"Виграні на конкурсах частоти були отримані місцевими радіостанціями у 20-ти областях України. У нас залишилися 4 області, де взагалі за 3 роки не було видано жодної частоти місцевим мовникам, - Дніпропетровська, Кіровоградська, Миколаївська, Чернівецька", - зазначив Костинський.

Він уточнив, що з Дніпропетровської і Чернівецької областей ініціатива є, а от громади Кіровоградської і Миколаївської областей не подали жодної заявки, сказав член Національної ради.

Читайте також: Нацрада оголосила попередження двом телеканалам

Підсумовуючи звіт про проведену за три роки роботу, Костинський зазначив, що загалом із 2015 року Національна рада провела 16 конкурсів, на яких місцеві радіостанції отримали 93 FM-частоти.

За його словами, найбільше частот отримали місцеві громади в Харківській області - 20 частот. На другому місці - Івано-Франківська і Херсонська області - по 9 частот. На третьому - Черкаська - 8 частот. Далі Донецька та Львівська - по 7 частот, Сумська - 6 частот. Луганська, де проводиться операція Об'єднаних сил, - 5 частот.

Читайте також: Нацрада дозволила двом телеканалам та радіостанції мовлення на Донбасі

Він також додав, що з метою розвитку проекту в 2016 році члени Національної ради взяли участь в розробці законопроекту "Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні", і цей документ зареєстрований в парламенті.

У 2017 році Нацрада розробила покрокову інструкцію "Організація місцевого радіомовлення, мовлення територіальних громад", де зібрана вся інформація для того, щоб створити свою радіостанцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-