Нацрада оголосила попередження двом телеканалам

Нацрада оголосила попередження двом телеканалам

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалам LaLe (ТОВ «Дитячий телевізійний канал «ЛЯЛЄ») та EUMUSIС (ТОВ «Музичний телеканал РУ М’ЮЗІК») за порушення мовлення у дні трауру та пам'яті.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 13 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Так, Нацрада зафіксувала відсутність 8 травня на екрані палаючої свічки або відповідного стилізованого зображення, а також відсутність оголошення о 12.00 хвилини мовчання та поширення мінімум раз на дві години в ефірному часі інформації про День пам’яті. Аналогічне порушення зафіксовано 18 та 20 травня. 

Відповідно до указів Президента та постанови Верховної Ради, у зазначені дні в Україні відзначалися 70-та річниця Перемоги над нацизмом у Європі та 70-та річниця завершення Другої світової війни, заходи у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору, День боротьби за права кримськотатарського народу, а також - вшановувалися жертви геноциду кримськотатарського народу. 

Читайте також: Нацрада на півроку заборонила ретрансляцію телеканалу RTVI

Схожі ознаки порушень Нацрада виявила і в ефірі телеканалу EUMUSIС у День Чорнобильської катастрофи 26 квітня, а також 8 і 18 травня. 

Нацрада визнала порушення ліцензіатів і застосувала до них санкцію "оголошення попередження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-