МОЗ закликає поліцію та ГПУ перевірити діяльність Амосової

МОЗ закликає поліцію та ГПУ перевірити діяльність Амосової

Укрінформ
МОЗ звернулося до Нацполіції та ГПУ вимогою розслідувати "низку зухвалих злочинів" екс-ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерини Амосової.

Про це йдеться в заяві МОЗ, оприлюдненій у п'ятницю.

"Міністерство вживатиме всіх необхідних заходів у межах закону для припинення злочинної діяльності екс-адміністрації закладу, що ганьбить репутацію найбільшого медичного університету країни та призвела до управлінського хаосу, який загрожує розкраданням бюджетних коштів", - зазначається в заяві.

МОЗ вважає рішення Печерського райсуду Києва від 20 вересня 2018 року щодо поновлення Амосової на посаді ректора НМУ незаконним.

"Печерський суд в особі судді Віталія Писанця у черговий раз приймає рішення на підтримку скомпрометованої численними звинуваченнями в корупції екс-очільниці одного з найбільших медуніверситетів України. Це рішення прийняте з абсолютним ігноруванням усіх належних процедур. МОЗ України вважає ставлення судді В.Писанця зухвалим та упередженим - суд відхилив усі клопотання Міністерства щодо залучення свідків, доказів та третіх осіб, а також не забезпечив належне інформування МОЗ України як сторони у справі та затягував із переданням справи до апеляційного суду", - заявили у міністерстві.

У МОЗ вважають, що поновлюючи на посаді Амосову, суд, водночас, обмежує можливості міністерства як засновника керувати закладом та ставить під загрозу конституційні права громадян на освіту.

За інформацією МОЗ, одразу після винесення рішення суду Амосова "вже почала видавати “накази” про власне поновлення на посаді ректора НМУ та про скасування усіх наказів, які видавав визнаний МОЗ України в.о. ректора Олександр Науменко". "Юридично вона не має для цього жодних повноважень - до відновлення трудових відносин з МОЗ України у встановленому порядку Катерина Амосова не є керівником НМУ", - наголосили в міністерстві.

Подібні дії з боку екс-ректора, яку МОЗ звільнило з посади у квітні 2018 року, відомство розцінює як рейдерське захоплення державного університету.

У зв'язку з цим міністерство звертається до Національної поліції та Генеральної прокуратури із заявами про вчинення злочину. Міністерство сподівається, що “на відміну від судової влади, яка дискредитувала себе неправосудними рішеннями, Національна поліція та Генпрокуратура забезпечать справедливе та якісне розслідування злочинів екс-керівництва НМУ”.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Київ зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

Читайте також: Суд повернув Амосовій крісло ректора медуніверситету Богомольця

7 вересня 2018 року виконувач обов'язків ректора Національного медичного університету ім.Богомольця призначено екс-проректора медвишу Олександра Науменка.

Водночас 20 вересня Печерський суд прийняв рішення про визнання звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-