Активісти закликають депутатів не ходити на

Активісти закликають депутатів не ходити на "Інтер", NewsOne та "112 Україна"

Фото
Укрінформ
Активісти всеукраїнської мережі "Вільні люди" провели біля Верховної Ради флешмоб, закликаючи депутатів, громадських діячів і журналістів не співпрацювати з телеканалами "Інтер", NewsOne та "112 Україна".

Під час акції організатори роздавали листівки з гаслами "Обережно! Рупори Кремля!" та "Не дивись! Не слухай! Не співпрацюй!", доповненими зображеннями власників відповідних медіа - Андрія Портнова (NewsOne), Віктора Медведчука ("112 Україна"), Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна ("Інтер"), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели інформаційний флешмоб: наші волонтери роздавали народним депутатам, журналістам, громадським активістам листівки, в яких закликали припинити будь-які контакти з такими рупорами кремлівської пропаганди, якими є телеканали NewsOne, "112 Україна" і одіозним телеканалом "Інтер", зокрема відмовитися від телеефірів. На нашу думку, це делегітимізує їхню діяльність, вони більше не зможуть прикриватися тим, що це наступ на свободу слова, адже це виключно питання інформаційної безпеки в часи російсько-української війни. Ми сподіваємося, що в української влади з'явиться політична воля і почнеться процес позбавлення ліцензії цих телеканалів", - розповів у коментарі Укрінформу керівник штабу всеукраїнської мережі "Вільні люди" Дмитро Жмайло.

Він також додав, що з вересня 2018 року "Вільні люди" здійснюють моніторинг із виявлення політиків з проукраїнською позицією в ефірах згаданих телеканалів. За словами Жмайла, декілька з них публічно заявили про припинення співпраці з цими медіа.

Читайте також: В очікуванні виборів: ІМІ фіксує пік “розквіту” джинси за останні п'ять років

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня активісти всеукраїнської мережі "Вільні люди" пікетували приміщення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з можливим продовженням цифрової ліцензії телеканалу "Інтер", адже це питання було винесене у порядок денний засідання регулятора.

Перед цим, 9 травня, "Вільні люди" пікетували офіс "Національних інформаційних систем" із вимогою скасувати трансляцію концерту "Победа. Одна на всех" на телеканалі "Інтер". За день до показу в мережі було оприлюднено його відеофрагмент, в якому ведучий Андрій Доманський з-поміж іншого закликає не дозволяти, «щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних маршів у нашій столиці».

У липні за трансляцію такого контенту Нацрада оштрафувала телеканал на понад 4 млн грн.

Фото: Шамкін Данііл

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-