Рада розблокувала виплату соцдопомоги сім'ям політв'язнів Кремля

Рада розблокувала виплату соцдопомоги сім'ям політв'язнів Кремля

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає розблокування виплати соціальної допомоги сім’ям політв’язнів Кремля.

За ухвалення законопроекту №9026 "Про внесення зміни до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" за основу та в цілому проголосували 249 народних депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мова не йде про жодні нові видатки з державного бюджету. У бюджеті на 2018 рік виділено 90 млн грн для адвокатської допомоги політв'язням і допомоги їхнім родинам. Але в зв'язку з тим, що була неправильно зафіксована зміна бюджетної програми, ці кошти неможливо було використати", - пояснила ініціатор законопроекту перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Читайте також: Київ чекає від Кремля відмови від "виборів" на окупованому Донбасі — Геращенко

Так, проектом закону передбачається зміна назви бюджетної програми на: "Заходи щодо захисту і забезпечення прав та інтересів, соціальної реабілітації осіб, позбавлених особистої свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією та/або органами влади Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та/або території Російської Федерації у зв’язку з громадською або політичною діяльністю вказаних осіб, а також підтримки зазначених осіб та членів їх сімей, у тому числі відшкодування витрат, пов’язаних із їх відвідуванням, надання особам, позбавлених особистої свободи, та членам їх сімей правової допомоги, медичних та соціальних послуг, виплату державних стипендій імені Левка Лук’яненка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-