Суд переніс розгляд скарги журналістки “Нового времени” щодо прослуховування

Суд переніс розгляд скарги журналістки “Нового времени” щодо прослуховування

Укрінформ
Апеляційний суд Києва переніс на 26 вересня розгляд скарги журналістки Христини Бердинських на рішення Печерського суду про наданні права доступу силовикам до даних з її мобільного телефону.

Про це у Facebook повідомила головний редктор програми "Схеми" Наталка Седлецька.

"Засідання не відбулось, наступне призначене на 26 вересня. За день до закінчення дії ухвали, яку Христина намагається скасувати. І все це на очах іноземних журналістів з півдесятка міжнародних видань, які прийшли підтримати Христину, висвітлюючи цей процес, який вже вийшов за межі Україні", - написала вона.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

Читайте також: Журналістка "Схем" відмовилася надавати інформацію слідству - Луценко

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

4 вересня видання "Радіо Свобода" опублікувало заяву, у якому висловило обурення ухвалою українського суду, який дав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької упродовж 17 місяців.

Трохи згодом журналістка "Нового врремени"" Христина Бердинських повідомила, що такий самий дозвіл отримано і на її телефонний трафік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-