Українська кіноакадемія шукає кандидатів у склад свого правління

Українська кіноакадемія шукає кандидатів у склад свого правління

Укрінформ
Українська кіноакадемія до 1 жовтня прийматиме заявки до другого складу її правління та наглядової ради.

Про це повідомляється на офіційному сайті кіноакадемії.

Як зазначається, 18 вересня відбулося останнє засідання першого складу правління та наглядової ради Української кіноакадемії. На засіданні було прийнято положення та умови проведення виборів.

"Подати свою кандидатуру до членства у правлінні або наглядовій раді кінематографісти зможуть до 1 жовтня включно. Онлайн-голосування на сайті Української кіноакадемії відбудеться з 5 до 19 жовтня", - ідеться в повідомленні.

Заявки приймаються на офіційному сайті Української кіноакадемії у розділі “Вибори”.

За словами виконавчого директора кіноакадемії Анни Мачух, перед першим складом правління від початку стояли особливо високі вимоги та виклики, саме завдяки йому діяльність кіноакадемії завжди була прозорою та плідною.

Читайте також: Український культурний фонд дає майже 2 мільйони на «Номери» Сенцова

"Переконана, що наступний склад правління буде таким самим зірковим та ефективним”, - підкреслює вона.

Згідно з положенням, правління є консультативно-дорадчим органом та діє з метою підвищення ефективності діяльності кіноакадемії. Основними завданнями правління є визначення стратегії функціонування та надання рекомендацій щодо діяльності Української кіноакадемії. Кандидатом на вибори до правління може стати будь-який чинний член кіноакадемії. Наглядова рада є керівним органом Української кіноакадемії. Основними її завданнями є вирішення спірних питань та здійснення контролю роботи правління та виконавчого директора. Члени наглядової ради можуть не бути членами кіноакадемії та не можуть бути членами правління. Детальніше про загальні положення, компетенцію та вибори - у положеннях про правління та наглядову раду.

12 членів правління, так само, як і змінні члени наглядової ради, обираються раз на 2 роки.

Як нагадують в кіноакадемії, під час роботи першого складу правління було проведено дві церемонії вручення нагород Національної кінопремії "Золота Дзига", серію майстер-класів та творчих зустрічей з українськими кінематографістами, Українська кіноакадемія неодноразово виступала на підтримку Олега Сенцова, а також звернулася до уряду України із проханням збільшити державне фінансування національного кіно та посприяти приєднанню України до Європейського фонду "Єврімаж".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-