Захисту Савченко і Рубана хочуть встановити дедлайн для ознайомлення зі справою

Захисту Савченко і Рубана хочуть встановити дедлайн для ознайомлення зі справою

Укрінформ
Суд розглядає клопотання щодо встановлення захисту народного депутата Надії Савченко і екс-керівника організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.

Про це повідомляє прес-служба суду. 

"На розгляд до Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання про встановлення стороні захисту строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Савченко Н.В. у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.109, ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112, ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України та Рубана В.В., підозрюваного у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.14 ч.3 ст.258 ч.1 ст.263 КК України, в обсязі 25 календарних днів з моменту прийняття рішення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що саме засідання з розгляду цього клопотання було призначено на 10:40.

Читайте також: Верховний суд відмовився "повертати" Савченко недоторканність

Як повідомлялося, Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз з окупованої території.

Його звинувачують у плануванні перевороту і захопленні влади, посяганні на життя державного чи громадського діяча, підготовці до терористичного акту, сприянню терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

За даними слідства, Рубан готував масові теракти з метою дестабілізації ситуації в суспільстві.

Разом з ним у справі проходить народний депутат Надія Савченко.

На початку серпня в СБУ заявили, що розслідування справи Рубана і Савченко завершено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-