Україна на сесії МАГАТЕ розповіла, як перетворюють ЧАЕС на безпечну систему

Україна на сесії МАГАТЕ розповіла, як перетворюють ЧАЕС на безпечну систему

Укрінформ
Темою виставки України на цьогорічній 62-ій сесії Генеральної конференції МАГАТЕ стало перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему.

Про це інформує прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості за результатами участі офіційної делегації на чолі з головою Державної інспекції ядерного регулювання України Григорієм Плачковим у 62-ій сесії Генеральної конференції МАГАТЕ.

"Тематика перетворення Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему стала темою цьогорічної виставки України, що відкрилась за підтримки МАГАТЕ на полях Генеральної конференції: «Чорнобиль: територія змін», - ідеться в повідомленні.

У церемонії відкриття виставки взяли участь члени делегації України, запрошені делегації країн-членів МАГАТЕ, співробітники та гості Віденського міжнародного центру.

У вітальному слові виконуюча обов’язки генерального директора МАГАТЕ Мері Еліс Хайвард зазначила, що дуже важливо інформувати як професіонала, так і пересічного громадянина про такі аварії та їхні наслідки, аби упередити аналогічні техногенні аварії в майбутньому, і особливо приємно, що територія, яка постраждала внаслідок аварії, розвивається.

Читайте також: Україна показала МАГАТЕ виставку про Чорнобиль

Голова Держатомрегулювання, виступаючи у загальних дебатах сесії, підкреслив вагомі результати МАГАТЕ у виконанні завдань у сфері нерозповсюдження, забезпечення ядерної безпеки та захищеності. Зокрема, важливими для України є проекти в рамках Програми технічного співробітництва, спрямовані на підтримку заходів з виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС та поводження з РАВ.

Фото: mpe.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-