Журналісти під час виборів мають тримати

Журналісти під час виборів мають тримати "планку" - МІП

Укрінформ
Держава має бути осторонь у питаннях регуляції медіа.

Таку думку висловив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін у понеділок на засіданні круглого столу в Укрінформі.

"Я вважаю, що державний чинник має залишатися якомога далі від процесів, які відбуваються у сфері регуляції медіа, і не тільки напередодні виборів, а й в цілому", - сказав Золотухін.

За його словами, регуляція ЗМІ, дотримання ними журналістських стандартів - це проблема, з якою зіштовхнулася не тільки Україна. "Це не наш маленький світ, це те, що відбувається в усьому світі. Ми ретельно вивчаємо досвід Франції, Німеччини, Великої Британії, США, ЄС і бачимо це", - сказав представник Мінінформполітики.

Читайте також: Україна: ТОП-5 найчастіших запитань про свободу слова в умовах гібридної війни

Водночас Золотухін відзначив, що нині держава розглядає декілька механізмів стосовно ЗМІ та виборів. "Так, є зараз декілька механізмів, які опрацьовуються з державного боку. Це моніторинг, пояснення того, що відбувається. Я зі свого боку дуже намагаюся висвітлювати ті очевидні шкідливі речі, які поширюють, це і участь тролів, ботів у розгоні якоїсь інформації", - додав заступник міністра.

Але, на його думку, журналістська спільнота також має тримати "планку" стандартів, консолідовано реагувати на ті чи інші виклики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-