Півсотні засуджених в ОРДЛО хочуть в українські в’язниці - ОБСЄ

Півсотні засуджених в ОРДЛО хочуть в українські в’язниці - ОБСЄ

Укрінформ
Відомо про 50 випадків щодо осіб, які були засуджені до збройного конфлікту на Донбасі та перебувають на території ОРДЛО, але виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній Україні території.

Про це повідомив координатор ОБСЄ Тоні Фріш під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я почув, що таких людей багато. Маю на увазі тих, які мають бажання, щоб їх перемістили на підконтрольну уряду територію. Принаймні, я знаю про 50 таких випадків. Мені здається, їх буде більше після того, як буде зроблено перший важливий крок з боку ОРДЛО. Мені в ОРДО підтвердили готовність перемістити цих осіб", - зазначив Фріш.

При цьому він уточнив, що така практика реалізується з 2015 року. За словами Фріша, на сьогодні було переміщено близько 200 осіб.

Читайте також: Координатору ОБСЄ вдалося зустрітися із заручником бойовиків Асєєвим

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня координатор ОБСЄ Тоні Фріш прибув до окупованого Донбасу, де намагався поспілкуватися з українськими заручниками бойовиків.

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко за підсумками візиту Фріша повідомила, що він зміг зустрітися на окупованому Донбасі лише з кількома полоненими українськими військовими та поспілкуватися з ними наодинці. Водночас вона уточнила, що допустили Фріша менш ніж до половини полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-