Координатору ОБСЄ вдалося зустрітися із  заручником окупантів Асєєвим

Координатору ОБСЄ вдалося зустрітися із заручником окупантів Асєєвим

Укрінформ
Координатор ОБСЄ Тоні Фріш у рамках поїздки до окупованого Донбасу провів конфіденційні бесіди з 15 українськими заручниками окупантів.

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, 13 вересня, у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели конфіденційні бесіди з 10 особами, а також із 5 особами, які виявили бажання, щоб їх перемістили на підконтрольну українському уряду територію", - сказав Фріш.

При цьому він відмовився називати їхні прізвища, зауваживши, що це конфіденційна інформація.

Фріш також повідомив, що зміг поспілкуватись із журналістом Станіславом Асєєвим.

"Дійсно, я можу підтвердити, що ми зустрічалися з паном Асєєвим, ми говорили з ним - це була конфіденційна бесіда, досить тривала і досить відверта", - уточнив Фріш.

Читайте також: Держдеп засудив плани проведення "виборів" в ОРДЛО

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня координатор ОБСЄ Тоні Фріш прибув до окупованого Донбасу, де намагався поспілкуватися з українськими заручниками бойовиків.

11 вересня уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко за підсумками візиту Фріша повідомила, що він зміг зустрітися на окупованому Донбасі лише з кількома полоненими українськими військовими та поспілкуватися з ними наодинці. Водночас вона уточнила, що допустили Фріша менш ніж до половини полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-