Держдеп засудив плани проведення

Держдеп засудив плани проведення "виборів" в ОРДЛО

Укрінформ
Сполучені Штати засуджують оголошення плану проведення "виборів" у так званих "Донецькій та Луганській народних республіках".

Про це йдеться у заяві офіційного представника Держдепу Гізер Науерт.

"Враховуючи постійний контроль над цими територіями з боку Російської Федерації, такі вибори немислимі і грубо суперечать зобов'язанням Росії за Мінськими угодами", - підкреслила Науерт.

Вона зазначила, що створюючи фальшиві процедури, Росія ще раз демонструє ігнорування міжнародних норм і підриває зусилля щодо досягнення миру на сході України.

"Так званим "народним республікам", створеним Росією, немає місця в українському конституційному ладі", - йдеться у заяві.

"Сполучені Штати як і раніше повністю віддані дипломатичним зусиллям із врегулювання конфлікту, спровокованого Росією на сході України. Підтримка США суверенітету та територіальної цілісності залишається непохитною", - сказала представник Держдепу.

Читайте також: У Польщі засудили оголошені бойовиками "вибори" на Донбасі

Як повідомлялося, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада "вибори". У зв'язку з рішенням так званих "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", будуть обирати як ватажків, так і "депутатів".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести так звані позачергові вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

Фото: Graeme Jennings/Washington Examiner

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-