Уряд змінив умови надання субвенції на житло дітям-сиротам

Уряд змінив умови надання субвенції на житло дітям-сиротам

Укрінформ
Кабінет міністрів змінив умови надання субвенції місцевим бюджетам для будівництва малих групових будинків для дітей-сиріт та дитячих будинків сімейного типу.

Постанову "Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа" ухваленно на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Передбачаються зміни щодо вартості будівництва дитячих будинків сімейного типу та планування при новому будівництві малих групових будинків шляхом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Це має сприяти розвитку сімейних форм виховання і зменшити ризики потрапляння дітей в інтернатні заклади”, - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева.

Читайте також: Для дітей-сиріт придбали шість квартир у Лисичанську

За його словами, ці зміни були розроблені на пропозиції, які надходили із місць. “Постанову розроблено з метою стимулювання територіальних громад до практичного впровадження нових технологій з будівництва та облаштування дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків. А саме, однією з умов будівництва є наявність проекту нового будівництва дитячих будинків сімейного типу та малих групових будинків, розробленого або відповідно до визначеного Мінрегіонбуд норм за погодження із Мінсоцполітики”, - сказав Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-