Денісова

Денісова "забула" задекларувати 23 мільйони - НАЗК

Укрінформ
Колишній народний депутат, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не задекларувала дохід у понад 23 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

"Так, не дотрималась вимог законодавства, подаючи декларації, народний депутат Денісова Людмила Леонтіївна. У декларації за 2015 рік вона не задекларувала дохід у розмірі 23 840 268 гривень, отриманий від фінансової компанії, та недостовірно вказала розмір своїх внесків до статутних капіталів чотирьох товариств, який відрізняється від достовірного на суму 5 454 248 гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, інформація щодо внесків так само недостовірно відображена в деклараціях посадовця за 2016 та 2017 рік.

Крім зафіксованих висновків щодо правопорушення Денісової, Національне агентство затвердило обгрунтовані висновки ще стосовно трьох посадовців за результатами повних перевірок декларацій.

"Депутат Київської міської ради Конобас Максим Петрович вказав у декларації за 2016 рік, що йому не відома вартість придбаної ним у 2007 році за договором інвестування квартири площею 124, 6 кв. м у Києві. В рамках перевірки було встановлено, що депутат володіє інформацією про вартість відповідної квартири на дату набуття її у власність", - повідомили у агентстві.

Крім того, Конобас задекларував дохід у сумі 1 200 374 гривні від відчуження своїх корпоративних прав у двох товариствах, однак надані депутатом документи та отримана Національним агентством інформація з державних реєстрів не підтверджують, що відчуження відбулося саме шляхом продажу та за суму, вказану в декларації, "що свідчить про ознаки незаконного збагачення".

Читайте також: НАЗК знайшло недостовірні дані в деклараціях Денісової

Висновки стосовно порушень з боку Денісової та Конобаса НАЗК направило до НАБУ.

"Також встановлено, що директор Львівського міського комунального підприємства "Львівтеплоенерго" Пакіж Степан Петрович, подаючи декларацію за 2016 рік, не вказав квартиру дружини площею 50 кв.м у м. Львові, вартістю 500 000 гривень, а також дохід у вигляді коштів, отриманих ним на відпустку за місцем роботи", - зазначили у Нацагентстві.

У НАЗК також повідомили, що заступник начальника відділу обліку платежів Управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності ДФС в Києві Юлія Зінченко у деклараціях за 2016 та 2017 роки не вказала придбану у 2008 році квартиру вартістю 476 447 гривень.

Висновки щодо Пакіжа та Зінченко НАЗК направило до Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-