Активність туберкульозу в Україні йде на спад - експерт

Активність туберкульозу в Україні йде на спад - експерт

Укрінформ
Рівні захворюваності на туберкульоз в Україні останніми роками знижуються.

Про це у коментарі Укрінформу заявила завідувач Центру контролю за соціально небезпечними хворобами Центру громадського здоров’я України Яна Терлеєва.

"За даними центру медичної статистики МОЗ, за 6 місяців 2018 року в Україні на активний туберкульоз захворіли 13 817 осіб. Це - нові випадки та рецидиви. Рівень захворюваності на туберкульоз складає 32,6 на сто тисяч населення. Рівень захворюваності в цілому знизився на 11,2% порівняно з аналогічним періодом наступного року. Така тенденція зберігається останні роки. Однак значною проблемою є недовиявлення туберкульозу як у всьому світі, так і в Україні. За даними ВООЗ, у середньому щоп’ятий випадок активного туберкульозу в Україні не виявляється", - зазначила Терлєєва.

Читайте також: Стрес може призвести до розвитку туберкульозу - експерт

За її словами, хворий небезпечний для соціуму до того моменту, поки він не отримує лікування. "Небезпечними є бактеріовиділювачі. Таких - кожен другий випадок серед хворих на туберкульоз. Але ще небезпечнішими для оточуюючих є мультирезистентні форми туберкульозу, коли є стійкість до кількох протитуберкульозних ліків. На жаль, таких в Україні - 4-5-й новий випадок і кожен другий випадок серед повторних випадків", - наголосила експерт.

Найвищі показники захворюваності на туберкульоз за 6 місяців 2018 року - в Одеській області з рівнем 71,9% на 100 тисяч населення, далі йдуть Житомирська та Херсонська області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-