Освіта й наука в Україні: Рада відхилила постанову щодо слухань

Освіта й наука в Україні: Рада відхилила постанову щодо слухань

Укрінформ
Верховна Рада відхилила проект постанови про проведення 5 грудня парламентських слухань на тему: «Освіта і наука для забезпечення збалансованого розвитку людського капіталу в Україні».

Голова парламенту Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування проект постанови № 8598, але голосів не вистачило для його ухвалення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці проекту наголошувалося, що метою проведення парламентських слухань є необхідність обговорення ключових питань ролі освіти й науки для забезпечення збалансованого розвитку людського капіталу в Україні та нормативно-правового, законодавчого їх забезпечення.

У документі також зазначалось, що згідно з рейтингом країн світу відповідно до значення Індексу людського розвитку, підготовленим Організацією Об’єднаних Націй за підсумками 2016 року, Україна посіла 84 місце серед 188 країн, втративши порівняно з минулим роком, три позиції, і «займає одне з найнижчих місць серед країн регіону та Європи».

Читайте також: Маємо працювати над змінами, які “проростуть” і дадуть хороші плоди — Гриневич

Водночас члени комітету з питань науки та освіти підкреслили, що за базовими статистичними показниками, що характеризують освітній потенціал населення та його динаміку, Україна не тільки не поступається розвинутим країнам, а й випереджає деякі з них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-