Суд заблокував відключення аналогового телебачення в Україні

Суд заблокував відключення аналогового телебачення в Україні

Укрінформ
30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерну РРТ) вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

Про це пише «Детектор медіа» з посиланням на генерального директора Концерну РРТ Петра Семерея.

Ухвалу винесено на забезпечення позову, який подала громадянка України Надія Мізюрко проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Концерну РРТ. Позивачка просить суд визнати за нею право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення та зобов’язати Нацраду і Концерн РРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації через аналогове ТБ.

Читайте також: Нацрада розповіла про головну проблему у переході на "цифру"

Разом з позовом Мізюрко подала заяву про забезпечення позову, яку задовольнив 30 серпня суд. Своєю ухвалою суд зупинив дію норми про припинення використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення в Плані використання радіочастотного ресурсу України, затвердженому постановою Кабміну. Крім того, Концерну РРТ заборонено вчиняти будь-які дії, пов’язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення. Що стосується Нацради, то їй заборонено приймати будь-які рішення, пов’язані з припиненням використання радіотехнології аналогового телевізійного мовлення.

Читайте також: Аналогове ТБ залишать до кінця року у 16 прикордонних населених пунктах

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до Плану використання радіочастотного ресурсу України, трансляція аналогового телебачення в Україні припинилася з 1 серпня у Києві та Кіровоградській області (включно з обласним центром - містом Кропивницький), а з 1 вересня перехід до цифрового мовлення має відбутися й по всій території України.

Водночас аналоговий сигнал не вимикається на територіях з особливим режимом мовлення - у Донецькій та Луганській областях, на Сумщині, Харківщині та Чернігівщині, а також на півдні Херсонської області, на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

При переході ефірного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2 не буде відключатися Суспільне мовлення та місцеві регіональні телеканали, які не мають цифрової ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-